Duurzame technieken

Tabak Installatietechniek is voorloper in duurzame technieken. Wij kennen de nieuwste technieken en duurzame ontwikkelingen van beproefde technieken. Op basis van deze kennis adviseren wij u gedegen, voor een oplossing die naadloos aansluit op uw situatie, met een zo optimaal mogelijk rendement.

Toekomst van de planeet

Minder gebruik van fossiele brandstoffen en emissies is en blijft van groot belang voor de toekomst van onze planeet. Daarom zijn wij een partner zijn van huishoudens, organisaties en ondernemingen die kiezen voor duurzaamheid. Samen zoeken wij naar de beste en voordeligste duurzame oplossing voor elke situatie.

Zonnepanelen

Met zonnepanelen – ook wel PV-panelen genoemd – zet u zonlicht om in elektrische stroom. Wij leveren zonnepanelen in diverse kleuren, afmetingen en vermogens, voor optimaal rendement en een uitstraling die past bij uw pand of woning. Ook kunt u kiezen uit diverse soorten omvormers, elk met hun eigen voor- en nadelen. Wij adviseren u graag over de beste oplossing in uw situatie.

Airco met verwarming

Zoekt u verkoeling op warme dagen? Wij leveren en monteren airco’s met buitenunits met het benodigde vermogen. Desgewenst plaatsen wij meerdere binnenunits voor verkoelingen in diverse ruimtes. Dit systeem heeft een mooi bijkomend voordeel: op koelere dagen kunt u het ook gebruiken als bijverwarming. Dankzij de hoge R-waardes zijn deze elektronische systemen zeer energiezuinig. Zo bespaart u behoorlijk op uw gasrekening.

Luchtwarmtepomp

Verwarmt uw cv-water met buitenlucht.

Aardwarmtepomp

Verwarming van uw huis of pand met grondwater of aardwarmte

Warmteterugwinning (WTW)

Mechanische ventilatie waarbij de temperatuur van geventileerde lucht wordt hergebruikt

Warmtepompen

Wilt u minder gas verbruiken? Of helemaal van het gas af? Denk dan eens aan verwarming en koeling door middel van een warmtepomp. Deze werkt op elektriciteit, waarmee dit in combinatie met bijvoorbeeld zonnepanelen een zeer energiezuinig systeem is.

Ledverlichting

Wij leveren en installeren uitstekende led-verlichting. Bent u een zakelijke gebruiker, dan kunt u bij ons terecht voor goed werklicht met de juiste lichtsterkte, kleur en een optimale lichtopbrengst. Dit voor een aangename werkomgeving. Wilt u uw complete verlichting vervangen of laten aanleggen, dan maken wij graag een lichtplan voor u.

Ook voor alle ruimtes in woningen bieden wij optimale ledverlichting, helder licht waar het moet en sfeerverlichting waar het kan. Van fijn licht om de krant of een boek bij te lezen tot buitenverlichting met bewegingssensoren.hb

Besparen op waterverbruik

Besparen op waterverbruik kan in veel gevallen heel eenvoudig en tegen lage kosten. Denk hierbij aan spoelbakken voor het toilet die tot bijna de helft minder water per spoelbeurt gebruiken. Of met keuze uit een grote of kleine spoeling voor extra waterbesparing. Ook met een waterbesparende douchekop kunt u tot wel veertig procent water besparen. Bijkomend voordeel: u bespaart ook nog eens energie omdat er minder water verwarmd hoeft te worden.

Zonnecollectoren

Zonnecolletoren zijn panelen waarmee zonlicht wordt omgezet in warm water. Hiermee bespaart u behoorlijk op energiekosten voor warm tapwater en verwarmingswater. Ook kunt zonnecollectoren gebruiken om in de zomer het grondwater onder uw huis of pand te verwarmen, zodat u deze warmte in de winter kunt gebruiken door middel van een warmtepomp.

CV-Ketels

Ook in CV-ketels zijn er tegenwoordig zeer energiezuinige systemen, waarmee u fors bezuinigt op energieverbruik. En waarmee u dus een mooie besparing op uw energierekening realiseert. Denk hierbij aan HR-ketels en hybride ketels. Wij zijn volledig gecertificeerd voor de aanleg en onderhoud van alle apparaten die op gas werken.

Scroll naar boven